OM EMALJMUGGAR

Vi på Happy Mug fokuserar på härligt sköna emaljmuggar i två modeller. Den ena varianten har en stålkant och den andra har en svart emaljerad kant, bågge sorterna är av vit emaljerad plåt av högsta kvalitet. Trycket sublimeras vilket borgar för hög kvalitet och bestående tryck som är diskmaskinssäkert (ej industridiskmaskin).

HANDGJORDA

Våra emaljmuggar är handgjorda och har inte en perfekt yta som keramikkoppar. Det kan synas skiftningar i emaljen (den emaljerade ytan är vit men stålet kan någon gång lysa igenom det vita, tex på örat), ytan är inte helt jämn utan kan vara lite "bullig". Inuti örat syns oftast plåten igenom, detta är för att muggarna hängs på tork i örat. Dock gör detta ingen skillnad för muggens funktion utan det är helt normalt i framställningen av emaljmuggar. Den svarta målade kanten på muggarna är handmålad och är inte helt jämn utan det kan skifta lite från mugg till mugg. Själva emaljmuggen tål hög värme men eftersom att trycket värms in i muggen kan det hända att ditt motiv blir suddigt och förstört om muggen utsätts för tex öppen eld under flera minuter. Så varma drycker ja, öppen eld, nej :-)

FÄRGADE DRYCKER

Om man dricker te eller kaffe i sin mugg kan muggen bli missfärgad, dock försvinner detta lätt i diskmaskin. Detsamma gäller starkt färgade drycker som tex blåbärssoppa, jisses vad blå den kan bli. Diska muggen i diskmaskin så brukar den bli som ny igen! Tyvärr funkar inte handdisk när muggen blivit väldigt missfärgad.

HÅLLBARHET

Emaljmuggar håller länge, kanske för alltid! MEN får de ett slag kan de tappa emalj, så själva emaljen sitter inte hårdare än andra emaljerade produkter. Dock kan du använda muggen ändå, vi brukar säga att "nu har den levt". Emaljmuggar är alltså inte okrossbara men plåten under emaljen är riktigt hållbar så hål i muggen är väldigt ovanligt. Vi tar inte emot reklamationer på bortslagen emalj, då detta är fullt normalt om man råkar tappa muggen.

Vi hoppas att du ska få många härliga stunder med din emaljmugg!

Helene & Nicklas, Happy Mug emaljmuggar

Emaljmuggar är gjorda av metall, vanligtvis stål eller järn, och belagda med ett lager av emalj. Emaljen är ett glasliknande ämne som bränns vid höga temperaturer, vilket skapar en hård och hållbar beläggning på metallen. Emaljmuggar har funnits i århundraden och har använts för en mängd olika ändamål, inklusive att dricka, laga mat och förvara mat. Emaljmuggar har ett antal fördelar jämfört med andra typer av muggar. Eftersom de är gjorda av metall är de mer hållbara och hållbara än keramik- eller plastmuggar. De är också mer motståndskraftiga mot skador från värme, vilket gör dem idealiska för användning med varma drycker. Dessutom är emaljmuggar ofta mer attraktiva och färgglada än andra typer av muggar, vilket gör dem till ett populärt val för utomhusaktiviteter som camping och vandring. Emaljmuggarnas historia går tillbaka till medeltiden, då hantverkare i Europa började använda emaljeringstekniker för att skapa dekorativa föremål. Dessa tidiga emaljmuggar var ofta mycket detaljerade och dekorerade med intrikata mönster och mönster. Med tiden spred sig användningen av emaljmuggar till andra delar av världen, och de blev en viktig del av många kulturer och traditioner. Idag är emaljmuggar fortfarande populära bland campare, vandrare och andra friluftsentusiaster, såväl som människor som uppskattar deras hållbarhet och unika stil. De används också ofta som reklamartiklar, där företag trycker sina logotyper eller meddelanden på muggarnas emaljbeläggning.

Produkter

Handla

Information


Moms visas: