Bär- frukt & svampmuggar

Våra emaljmuggar med motiv från naturen som våra svampmuggar, bärmuggar eller chilimuggen är väldigt populära. Känslan att vara ute i naturen kan förstärkas med en god kopp kaffe i fikakorgen. Sedan är det ju trevligt att hitta lite bär eller svamp också och vi har faktiskt gjort en riktigt bra manual för att hitta det åtråvärda guldet Kantarell. Så varsågoda, här kommer det bästa tipset på var och hur du hittar dom rackarna:

I Sverige finns det många entusiaster som delar sina fynd av kantareller på sociala medier som Facebook och Instagram, samt i olika bloggar och artiklar online. Genom att samla information från dessa källor har vi möjlighet att upptäcka var i landet man oftast hittar denna populära svamp, och vilken typ av natur den trivs i.

Enligt inlägg på sociala medier och onlineartiklar verkar en av de mest kantarellrika regionerna vara Småland. Detta område är känt för sina stora skogar och många sjöar, vilket ger den perfekta livsmiljön för kantareller. Många säger att de har haft stor framgång med att plocka kantareller i skogarna runt Växjö och Kalmar.

Kantareller trivs bäst i lövskogar, särskilt under tallar och granar. De är ofta att hitta bland mossa och ris, och deras gyllene färg gör dem relativt enkla att upptäcka när ögat väl har tränats. Det är vanligt att man hittar dem i närheten av gamla stubbar och klippor, där de kan trivas i den fuktiga och näringsrika marken.

Att vara ute i naturen med en kopp kaffe i vår emaljmugg "I svampskogen" är livskvalité

 

Produkter

Handla

Information


Moms visas: